Skimmelsvamp i badeværelse behandling og hjælp

Skimmelsvamp i badeværelse behandling

Fjern sort skimmelsvamp i badeværelser – sådan gør du

Sort skimmelsvamp på badeværelset? At fjerne sort skimmelsvamp behøver ikke at være kompliceret, og med denne simple guide kan du slippe af med det på ingen tid! Læs videre for mere viden.

Husk dog at hvis du får en akut vandskade og er i tvivl om du har skimmel, bed om hjælp til skimmelsvamp fjernelse og test

Rengøring af badeværelse – fjerne skimmelsvamp

Skimmelsvamp i bruseren eller andre dele af badeværelset er meget almindeligt. Skimmelsvampene trives i fugtige omgivelser, hvor ventilationen til tider er dårlig, især på badeværelset f.eks. Men det er muligt at fjerne sort skimmelsvamp, her får du tips og råd.

Et godt rengøringsmiddel er den bedste og nemmeste måde at fjerne sort skimmelsvamp, der har sat sig overfladisk på badeværelset. Nogle gange kan det også fungere med almindeligt vaskemiddel, vand og en klud. Sort skimmelsvamp i badeværelser forebygges bedst med god ventilation.

 

Skimmelsvamp på badeværelset – vigtig information

Har du problemer med sort skimmelsvamp i bruseren eller andre dele af badeværelset, er det vigtigt at gøre rent regelmæssigt. Er problemerne særligt alvorlige, er det vigtigt, at du kontakter et saneringsfirma, sortskimmel skader menneskers sundhed. Skimmelsvamp spreder et giftstof, der blandt andet kan føre til bihuleproblemer, hudirritation, træthed og humørsvingninger.

Hvor kommer den sorte skimmel fra?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad der forårsager problemet, hvorfor er der sort skimmelsvamp på badeværelset? Er skimmelsvampen kun overfladisk i badeværelsesloftet eller på eller mellem fliserne? Så er det nemt at fjerne sort skimmel. Men hvis skimmelsvampen har sat sig bag fliserne, for eksempel på træbjælkerne i væggen, så skal du rive ud og udskifte alle de organiske dele, der er blevet inficeret. Hvis du ikke er sikker på, hvordan det er i dit tilfælde, kan du starte med at skrubbe den overfladiske sorte skimmel væk. Hvis det ikke hjælper, så kontakt et rengøringsfirma.

Skimmelsvamp kan dukke op på hele badeværelset, hvis det bliver rigtig slemt. Sådan fjerner du det:

 

Sådan slipper du af med sort skimmelsvamp

Sådan slipper du af med sort skimmelsvamp 

  1. For at fjerne sort skimmelsvamp skal du bruge et godt rengøringsmiddel, der både fjerner skimmelsvampen og desinficerer overfladen. Husk altid at læse instruktionerne på emballagen nøje, inden du begynder at bruge produktet.
  2. Du kan også bruge vaskemiddel eller eddike med vand til at fjerne sort skimmelsvamp.
  3. Påfør rengøringsmidlet og skrub med fx en vaskesvamp.
  4. Husk at lufte badeværelset ud, mens du skrubber.

Skimmelsvamp lugt i huset 

Ventilation forhindrer sort skimmelsvamp i bruseren og andre steder. At fjerne sort skimmelsvamp på badeværelset ved at skrubbe det af løser dog ikke det underliggende problem. Så snart du fjerner den synlige sorte skimmelsvamp, begynder svampen at vokse igen, så snart den bliver fugtig igen. Derfor har du brug for et fungerende ventilationssystem, der tager sig af fugten og dermed forhindrer ny synlig sort skimmelsvamp på badeværelset.

Læs mere om ventilation badeværelse her. 

Hvis du har et vindue, der kan åbnes, er det nemmeste blot at åbne det og ventilere badeværelset ordentligt ud, især efter du har bruset. Men du kan også have behov for en mere permanent ventilationsforbedring. Men afhængig af forholdene i netop dit hjem, kan god ventilation være dyr. Men givet muligheden for, at den sorte skimmel kan etablere sig dybere i vægge, gulv eller loft, da omkostningerne ved en renovering bliver væsentligt højere, er det nok investeringen værd. For ikke at nævne sundhedsrisiciene ved at leve med sort skimmelsvamp på badeværelset. Du kan finde flere tips til at slippe af med skimmelsvamp lugte her.

Rengøring af badeværelset ofte og regelmæssigt er vigtigt for at holde bakterier og snavs væk. Med et effektivt rengøringsmiddel, så du gør arbejdet nemt for dig! Bare sørg for at læse instruktionerne på pakken omhyggeligt.

Hvis du f.eks. har skimmelsvamp andre steder end badeværelset, så kan du leje en affugter; https://www.leje.nu/lej-affugter/ en gang emellem ved behov for at komme af med skimmel. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Døgnvagt låsesmed

Sådan Hjælper vi dig akut

Ring til os

Ring til os og vi sender dig en sms, som vi viderestiller til den låsesmed som bor i dit område.

Trin 01.
Låsesmed rykker ud

En af Beskyts dygtige lokale låsesmede nær dig kører ud til dig med det samme!

Trin 02.
Opgaven løses

Uanset om de er tale om en akut omkodning af lås eller en oplukning så løser låsesmeden opgaven akut,

Trin 03.
Afregning

Beskyt tager kontant eller bankoverførsel, du kan altid regne med at prisen er fair både overfor dig og låsesmeden

Trin 04.