Hvordan beskytter jeg mig mod faldulykker

Søg indlæg

Beskyt.dk

Ørestad, København S

Kontakt@bekyt.dk

(+45) 2222 2868

Hvem er vi

Vi består af en række eksperter indenfor sikring, vi ønsker at samle sikker fakta og dele dele denne som  goderåd og tips til den Danske befolkning.

Tjekliste – Sikre dit hjem mod faldulykker


Tre fjerdedele af alle faldulykker blandt personer over 65 år forekommer i deres egne hjem. Denne tjekliste hjælper dig med at minimere de mest almindelige faldrisici i dit hjem. Nogle ting kan virke så indlysende, at de let overses. Brug listen til at gennemgå, hvad du kan gøre for at sikre dit hjem.

Mange af nedenstående tip er nemme at rette selv eller ved hjælp af en tæt på. Hvis du har et handicap, der kan dokumenteres af medicinsk personale, kan du ansøge om tilpasning af boliger. Læs mere om det her.

Belysning

Sørg for, at belysningen i dit hjem er god. Du kan udskifte gamle lamper til stærkere og / eller få energieffektive lamper, der holder længere, så du ikke behøver at skifte så ofte.
Lamper kontrolleret med bevægelsesdetektorer er et tip. Lampen lyser derefter automatisk, når du kommer ind i et rum, der kan være godt, hvis du f.eks. nødt til at stå op om natten.
Trapper og tærskler

 • Fjern tærsklerne
 • Har gelændere på begge sider i trappen.
 • Få god belysning i trappen.

Marker trappen i den yderste ende med en kontrastfarve eller en skridsikker maskerings tape. Bare sørg for, at båndet ikke slukkes og bliver en fare i sig selv.


Sikre fald på trapper og etager

 • Flyt møbler, så du har frie overflader, hvor du bevæger dig.
 • Læg ikke tingene på gulvet.
 • Har ikke løse kabler. Der er mange smarte løsninger til opsamling af kabler: 1) Har flere væguttag installeret. 2) Fastgør dem langs væggen.
 • Placer en skridsikker mat under tæpper, der let glider væk, når du går på dem. Tæpper skal ligge godt på gulvet og ikke have kanter, som du kan snuble på.


Sikre fald på badværelse

 • Brug skridsikker beskyttelse i bad og / eller bruser.
 • Monter bærehåndtaget i badet og / eller bruser og i toilettet.
 • Overvej at installere et brusebad, hvis du har et badekar. I brusebadet kan du bruge enklere hjælpemidler såsom en brusepalle med støttehåndtag.
 • Sørg for, at gulvet på badeværelset er skridsikkert. Tør altid øjeblikkeligt af vand på gulvet.
 • Hold sæbe, shampoo og håndklæde tæt ved hånden, så du ikke behøver at strække dig selv.


Sikre fald på soveværelset 

Sørg for, at du har belysning, hvis du har brug for at stå op om natten, f.eks. til badeværelset. Du kan: 1) Placer en lampe i nærheden af ​​sengen, så den er let at nå. 2) Brug af nattelys (en lampe med skumringsrelæ). 3) Få lamper kontrolleret med bevægelses detektorer. Lampen lyser derefter automatisk, når du går op. 4) Har en regelmæssig lommelygte ved siden af ​​sengen. Lommelygte fås også i nogle mobiltelefoner.
Har ikke sengetæpper, puder eller lagner liggende på gulvet.

Sikre fald i køkkenet

Opbevar de ting, du ofte bruger, i let tilgængelige hylder.
Brug en stige med håndtag til at stå på, hvis der er noget, du har brug for adgang til. Stå aldrig på en stol.


Sikre telefon og alarm

Sørg for altid at have en måde at kommunikere tæt på, hvis ulykken overhovedet skulle komme. Du kan: 1) Placere telefoner forskellige steder i hjemmet. Måske på et lavere bord, så du kan nå dem, selvom du ikke kan stå op. 2) Har altid mobiltelefonen i lommen. 3) Brug din sikkerhedsalarm.
Skriv en stor note på telefonen med nødnummer 112, og gem nummeret på mobiltelefonen. I stressede situationer kan det være vanskeligt at huske, hvor man skal ringe til.

 

Indgange ved døre, sikre mod fald sådan;

 • Sørg for, at du har god belysning ved indgangen til dit hjem.
 • Har gelændere ved trapper og trin.
 • Placer en bænk eller noget andet, du kan sidde på, hvis du har brug for hvile.
 • Hvis du bor i familiehuse, kan du tale med ejeren / bestyrelsen eller den i kommunen ansvarlige for boligindretningen og spørge om muligheden for at gøre forbedringer.

 

Smarte applikationer, gør de nemmere – undgå fald

Brug smarte produkter og enkle værktøjer, der gør hverdagen lettere og reducerer risikoen for, at du falder. For eksempel. tilpassede møbler, tærkeløse gulve, natlamper og brusebad. Her kan du læse mere om smarte produkter og værktøjer.
Brug gode indendørssko, der er skridsikre og passer korrekt på foden.


Sådan sikrer du faldulykker i hverdagslivet

Har ting du ofte bruger på let tilgængelige steder. Hvis du har brug for adgang til noget, der er placeret højt, skal du huske at aldrig stå på en almindelig stol uden at bruge en trappe med håndtag.
Undgå rengøring af vinduer, skift af pærer i loftet eller opsætning af gardiner. Du kan konsultere med kommunen, hvis der er en såkaldt “fixertjeneste”, som du kan få hjælp til visse typer pligter. Fixetjenesten betyder, at kommunen har medarbejdere, der går hjem til ældre og hjælper dem. Her kan du læse mere om, hvordan det fungerer.
Gå ikke rundt i hjemmet med dine læse briller på. De gør fjernvurderingen vanskeligere.
Brug en rullator indendørs, hvis du har problemer med balance og / eller svimmelhed.
HUSK!

Kæledyr er vidunderlige som ledsagere, men kan undertiden slippe af sted. Statistikken viser, at kæledyr er involveret i sager.
At foretage små justeringer i dit hjem og i dit daglige liv betyder ikke, at du er nødt til at begrænse dine aktiviteter. Faktisk kan det give dig større frihed og uafhængighed.

Beskyt dit hjem og dig selv mod fald

Bliv derhjemme, når du er syg, måske er det Corona


Hvis du føler dig syg af symptomer som snus, hoste eller feber, så prøv at undgå at møde andre mennesker. Gå ikke på arbejde, skole eller førskole. Dette er tilfældet, selvom du bare føler dig lidt syg. Det er vigtigt ikke at risikere at smitte andre.

Bliv hjemme, så længe du føler dig syg. Hvis du bliver fattigere og ikke er i stand til at pleje derhjemme, kan du ringe til 1813  for at få lægehjælp. Vent mindst to dage efter, at du er kommet dig, inden du går på arbejde eller skole. Du kan vende tilbage til arbejde eller skole, selvom du har resterende tør hoste, hvis det har været syv dage, siden du blev syg, og du har været symptomfri i mindst to dage mere.

Ældre mennesker har større risiko for at blive alvorligt syge. Derfor er det vigtigt ikke at besøge folk på hospitaler og ældre hjem. Fra 30. marts er der forbud mod besøgende i alle landets ældre hjem for at forhindre spredning af covid-19 sygdom. Du, der arbejder med ældrepleje, skal ikke gå på arbejde, hvis du har hoste eller forkølelse.

Vær opmærksom ved  symptomer på corona, covid-19


De rapporterede symptomer er hovedsageligt feber og hoste. Åndedrætsorganer, snot, ondt i halsen, hovedpine, kvalme, muskelsmerter og ledsmerter er også almindelige symptomer.

De fleste får milde problemer, der går af sig selv med pleje i hjemmet. Nogle bliver alvorligt syge med for eksempel åndedrætsbesvær og lungebetændelse. Hvis du føler symptomer, så prøv ikke at møde andre mennesker.

Vask dine hænder ofte så beskytter du dig bedre mod corona, covid-19


Smitsomme stoffer klæber sig let på hænderne. De spreder sig yderligere, når du tager nogen i hånden. Vask derfor hænderne ofte med sæbe og varmt vand i mindst 20 sekunder.

Vask altid hænderne, når du kommer hjem, eller når du kommer til dit arbejde efter at have været ude, før måltider, under madhåndtering og efter et toiletbesøg. Håndvask kan være en mulighed, når du ikke har muligheden for håndvask.

Håndsprit, hjælper det mod corona, covid-19?


Hvis sæbe og vand ikke er tilgængelige, kan du bruge håndsprit med mindst 60% alkohol. Vask altid hænderne med sæbe og vand, hvis dine hænder er synligt beskidte.

Hoste og nyser i armfolden


Når du hoster og nyser, spredes små, små dråber, der indeholder smittestoffer. Ved at hoste og nyse i armfolden eller i et papirlommetørklæde forhindrer du infektion i at sprede sig i dit miljø eller at forurene dine hænder. Kast altid lommetørklædet i en skraldespand, og vask hænderne.

Undgå at røre øjne, næse og mund


Infektion spredes gennem slimhinderne i øjne, næse og mund. En almindelig forebyggende foranstaltning mod luftvejsinfektioner er at undgå at røre øjne, næse og mund.

Sådan vasker du hænderne, beskyt dig selv mod corona, covid -19


Mange sygdomme kan sprede sig ved kontakt med hænder. Ved at vaske hænderne kan du undgå at blive syg selv og inficere andre, hvis du allerede er syg.

Vask hænderne med sæbe i cirka 30 sekunder for at få dem rene. Husk dette, når du vasker dine hænder:

 • Skyl dine hænder
 • Brug korrekt sammen med sæbe.
 • Træk en skum op, og sørg for, at hele dine hænder er dækket med skum. Glem ikke tommelfingre, toppe og fingre.
 • Skyl og tør dine hænder grundigt.
 • Det er godt at have dit eget håndklæde og ikke dele det med andre. Hvis der er tilgængelige engangshåndklæder, skal du bruge dem. Dit eget håndklæde reducerer risikoen for infektion.

Vask hænderne i 30 sekunder, og lad det blødgøre. Gnid forsigtigt mellem fingrene, oven på din hånd og omkring tommelfingrene. Du kan slukke hanen med et papirserviet.

Hvornår skal jeg vaske mine hænder? For at de skal beskytte mod corona, covid -19?


Du skal vaske hænderne ved følgende lejligheder:

 • Når du kommer ind efter at have været udendørs.
 • Når du har været på toilettet.
 • Når du har synlig snavs på dine hænder.
 • Før du laver mad.
 • Før du spiser.

 

 

Skal jeg bruge hånsprit hjemme?


Nej, du behøver ikke bruge håndsprit. Vask i stedet altid hænderne med sæbe og vand.

Håndsprit hjælper mod bakterier og nogle vira, men ikke mod alle. Det har begrænset effekt mod vira, der forårsager maveforstyrrelser. Det er derfor bedst at vaske hænderne ordentligt.

Hvis du ikke har adgang til sæbe og vand, kan du bruge håndånd. Det kan også bruges undertiden til ikke at tørre dine hænder, hvis du vasker dem ofte. I sundhedsvæsenet bruges håndånd ofte, fordi folk, der arbejder i sundhedsvæsenet, vasker hænderne mange gange om dagen. Brug håndcreme, hvis du har tørre hænder.

Gør dette, når du bruger håndsprit – bestyr dig mod corona, covid -19

 1. Kæmp din hånd, og fyld midten af ​​håndfladen med håndånden.
 2. Gnid håndfladerne, fingerspidserne oven på dine hænder, mellem fingrene og omkring tommelfingrene.
 3. Fortsæt med at gnide, indtil huden føles tør.
 4. Tips til at få børn til at vaske hænderne
 5. Nogle børn har svært ved at vaske hænderne så længe som nødvendigt. Prøv derefter at synge sangen Blink little star, mens du vasker dine hænder. Det tager cirka 30 sekunder. I løbet af denne periode kan de fleste hænder være rene.

Du kan også bede barnet om at teste, hvor meget skum de kan gøre

Hvis du har tørre hænder eller eksem
Du kan smøre dine hænder med en blødgørende creme, hvis du lider af tør hud eller eksem. Smør hænderne efter hver håndvask eller oftere.

Du kan bruge håndånd til at rense dine hænder, hvis de ikke ser beskidte ud. Håndkræm.

Har du Brug for vejledning og hjælp?