Sikre dig selv mod indbrud

Søg indlæg

Beskyt.dk

Ørestad, København S

Kontakt@bekyt.dk

(+45) 2222 2868

Hvem er vi

Vi består af en række eksperter indenfor sikring der gerne vil dele tips og råd ti den Danske befolkning.

Så undgå indbrud i løbet af ferien


Når du tager en ferie, begynder tyvene at arbejde. Og når du ikke er hjemme, synes tyvene at besøge dig. Selvfølgelig skal du ikke være så gæstfri – men et af de mest effektive våben mod indbrud og tyveri er faktisk venlighed.


Kan du sikkert tage på ferie uden at bekymre dig om indbrud?

Når vi rejser, øges antallet af indbrud. For når du ikke er hjemme, er det let for tyve at bryde i fred og forsvinde med alle dine værdigenstande. Eller måske ikke?

Det afhænger af, om du har sikret dit hjem mod indbrud. Og hvis du allerede har indgået en aftale med dine naboer, leveret gode låse, tyverisikrede vinduer og døre, forebyggende belysning og måske endda en tyverialarm, så kan du slappe af i liggestolen på Mallorca. Din tyverisikring er top – og risikoen for indbrud i dit hjem er minimal.

Hvis du ikke har gjort alt det, skal du læse videre her:

Indbrudssikring – hvis det er mere end en uge til din ferie. Se på dit hus gennem tyvens øjne: Hvis du skulle bryde ind i dit eget hjem, hvor ville du starte? Det kan være den gamle, nedslidte kælderdør, den ulåste terrassedør eller gennem vinduet på bagsiden af ​​huset, hvor en tyv kan bryde i fred og ro.

Her skal du sørge for, at indbruddet bliver hårdt for tyven, sørg så det bliver vanskeligere at bryde ind i det. En forsinkelse på kun tre minutter får de fleste tyve til at give op.

Hvis du ikke kan sikre hele huset, skal du starte med det mest indlysende: en terrassedør uden en lås eller et vindue, der ikke er sikret, og som er skjult for vejen og naboerne.

Indbrudssikring  hvis det er mindre end en uge til din ferie

Selv hvis du ikke har tid til at montere en masse nye låse i hele huset, er der trin, du kan tage. Du kan gøre tyven usikker:

  • Sæt en timer på lamperne forskellige steder i huset, så de lyser og slukkes som om nogen var hjemme
  • Bed naboen om at tømme postkassen
  • Sørg for, at det er lidt rodet i hallen og i stuen, så en nysgerrig tyv bliver usikker på, om der er nogen derhjemme
  • Træk gardinerne i soveværelset, hvis du kan se ind i det fra et vindue

 

Når du er kommet hjem igen

Forhåbentlig slap du med indbrud i løbet af denne ferie. Måske har du endda formået at sikre en del af huset, og hvis du ikke gjorde det, er det tid nu, før du forlader hjemmet i en længere periode.

Og så skulle du tale med dine naboer. Fordi der er et ofte overset våben mod indbrudstyver: Venlighed.

Hilsen alle du møder i dit nabolag. Se dem i øjnene, hils. For en indbrudstyv, der føler sig set og ved, at han kan genkendes, foretrækkes andre jagtområder. Fordi der er masser af kvarterer uden hjælp fra kvarteret og masser af huse uden indbrudstyvbeskyttelse.

Tag også initiativ til nabostøtte, hvor alle fører tilsyn med kvarteret og hinandens huse og haver, selv i ferietider.

Har du Brug for vejledning og hjælp?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *