hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdomme

Søg indlæg

Beskyt.dk

Ørestad, København S

Kontakt@bekyt.dk

(+45) 2222 2868

Hvem er vi

Vi består af en række eksperter indenfor sikring, vi ønsker at samle sikker fakta og dele dele denne som  goderåd og tips til den Danske befolkning.

Hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdomme

Efteråret er her – blandt nye begyndelser og inspirerende mode, vil vira, forkølelse og influenza prøve at sænke os. Her er de tricks, der holder dig sunde, selvom de går for slået ud! Få svar her på; hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdomme

1. Spis god mad
Spis masser af bær og grøntsager, de indeholder masser af antioxidanter, der styrker immunforsvaret. Prøv at fravælge tilsætningsstoffer og sukker.

2. Vask hænderne ofte med sæbe
At vaske hænderne er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at forhindre spredning af infektioner. Sørg for, at alle i hjemmet har deres eget håndklæde, og at der altid er et gæst håndklæde i badeværelset.

3. Spis D-vitamin
Vi får D-vitamin på to måder: når vi spiser og når vi er ude i solen. Når vi er ude i solen om sommeren, opbevares D-vitamin i kroppen, og det kan dække nogle af vores behov om vinteren, men det er normalt ikke nok for os nordboere. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi får D-vitamin fra mad eller som et supplement. D-vitamin findes blandt andet i fisk, æg og kød.

4. Prøv at undgå stress
For de fleste mennesker er stress en del af hverdagen. Hvis du har svært ved at slappe af – prøv at finde en aktivitet, hvor du har chancen for at fokusere fuldt ud på opgaven og øve dig i nutiden. Ridning, yoga og mindfulness er eksempler på nogle aktiviteter.

Foto: Dette indhold er underlagt copyright.
5. Prioriter din søvn
Opret en rutine, før du går i seng. Prøv at vænne dig til at rulle gennem telefonen den sidste ting, du gør, før du går i dvale og finder dit specielle udstyr. Måske ansigtsmassage, åndedrætsøvelse, rolig musik, et bad?

6. Træning
Træning regelmæssigt styrker immunforsvaret – motion på et moderat niveau er godt for både din krop og skaber beskyttelse mod sygdomme.

7. Tag frisk luft
En gåtur til og fra arbejde eller til frokost giver mere energi til eftermiddagen og til det lange løb.

8. Øg dit immunsystem med ingefær

Det viser, at ingefær er gavnlig for fordøjelsen og er god til at forhindre forkølelse. Det er dog for sent at starte med ingefær, når kulden allerede er udbrudt. Drik det hver morgen, når du er sund og forebyg kulde! Her er to opskrifter på to forskellige drinks, der gør vidundere for dit helbred. Vælg den, der bedst passer til din livsstil, et skud eller et glas, og prøv at drikke kontinuerligt.

2 super drinks til at starte dagen med:
Grøn ingefærskud med æble

(For 4 små eller 2 større billeder)

 • 1 dl plukede blade af mynte og persille
 • 1 kop baby spina
 • 1 selleri stilk
 • 1/2 moden avokado
 • 1 citron / lime
 • 3 cm skrællet ingefær
 • 3 dl friskpresset æblejuice
 

Læg alle grønne blade i en blandekande. Skær selleri i stykker. Skræl og kerne-avokado. Læg papirmassen i kannen. Måske hjælper dette når du vil vide hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdomme.

hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdomme

Hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdomme året rundt?

Nedenfor finder du generelle tip til, hvordan du forbliver sund. Der er mange forskellige tip – helt sikkert kan du finde ud af, hvordan du præcist kan holde dig sund og have det sjovt og lære ting.

 

 • Hav det sjovt! Grin hver dag, leg med venner, søskende og familie – og selvfølgelig andre, du kan lide.
 • Være aktiv! Gå i skole eller shoppe hver dag. Sport og motion, men vælg noget, du synes er sjovt at gøre. Prøv at gøre noget, hvor du rører ved din krop hver dag.
 • Lær din krop at kende! Du kan gøre dette ved at læse mere om kroppen på disse sider (under Min fantastiske krop). Din krop vil passe på dig i mange år fremover – tage sig af den. Et godt første skridt er at lære mere om, hvordan du arbejder nøjagtigt, hvorfor vi spiser (og hvad kroppen har brug for fra dig i form af forskellige slags mad), hvorfor kroppen reagerer som den gør, og hvad det er, der undertiden gør os syge.
 • Spis regelmæssigt! Således på flere bestemte tidspunkter i løbet af dagen. Spis godt og spiser grøntsager og frugter – men ikke mad, der er for fedtholdig eller indeholder meget sukker.
 • Børste tænder! Børst dine tænder efter at have spist og inden du går i seng.
 • Hold styr på dit helbred! Du kan gøre dette ved at vaccinere dig selv, gå til lægen og til tandlægen. Nogle må muligvis kontrollere synet nu og da.
 • Hold dig ren! Bruser og bades regelmæssigt.
 • Vær forsigtig med for stærk sol! Beskyt din hud ved at smøre dig selv og hold dig i skyggen, hvis den er virkelig varm, og solen skinner. Solbriller og cap hjælper, så du ikke får solskoldning. Drik masser af vand, når det er varmt. Kroppen sveder ud mængder væske. Det er let at få væskemangel, og derefter kan kroppen reagere hurtigt, og du føler dig syg (ondt i halsen, træt, hovedpine og andre ting).

Har du Brug for vejledning og hjælp?