Sikre dig selv mod indbrud

Søg indlæg

Beskyt.dk

Ørestad, København S

Kontakt@bekyt.dk

(+45) 2222 2868

Hvem er vi

Vi består af en række eksperter indenfor sikring der gerne vil samle sikker fakta ig dele tips og råd til den Danske befolkning.

Fakturasvindel – beskyt dig selv


For at reducere risikoen for fakturasvindel er det godt at tænke på, hvordan du handler, når en telefonsælger ringer.

Der er et antal trin, du som iværksætter eller privatperson kan tage for at undgå at blive ramt af fakturasvindel.

Vær forsigtig, når du bliver ringet af en telefonudbyder, du ikke kender. Et simpelt tip er at afslutte opkaldet for at undgå at få en uønsket faktura.
Lav en politirapport, når du har modtaget en faktura for noget, du ikke har godkendt, eller når du føler, at du er blevet vildledt.
Tvist fakturaer, som du ikke har godkendt, eller når du er blevet vildledt for at undgå inkasso, betalingsanmerkninger og efterfølgende handlinger.


Reducer risikoen for fakturasvindel


En fakturasvindel kan starte med, at du bliver kaldt af en telefonudbyder. Giv ikke nogen svindler chancen for at hævde, at du har indgået en aftale (indgået en aftale). En simpel handling til hurtigt at afslutte alle opkald med en telefonudbyder, du ikke kender.

Hvis du vælger at fortsætte samtalen, er du måske opmærksom på flere ting. Telefonudbyderen kan starte med at bede dig om at bekræfte dit og firmanavnet. Et bekræftende svar fra dig kan let klippes ind i en optagelse som svar på et andet spørgsmål. Hvis du har mulighed for, kan du optage opkaldet selv på din telefon, når en ukendt telefonudbyder kontakter dig.

Et trick, som en telefonsælger kan bruge, er at henvise til en løbende service, såsom en annonce. Sælgeren vil kun have dig til at bekræfte, at kontrakten forlænges. Du kan nemt få en idé om, at opkaldet kommer fra det firma, som du allerede køber en service fra. Derfor skal du bede om sælgers fulde navn, det firma, han eller hun repræsenterer, samt telefon- og organisationsnumre, og bede om retur.

Det er bedre, at du selv kontakter sælgeren, når du har kontrolleret virksomheden

 • Rådgivning om telefonsalg
 • Indgå aldrig en aftale over telefonen.
 • Bed altid om et skriftligt tilbud på tilbudet. Hvis telefonudbyderen ikke ønsker at acceptere det, takke nej og læg med på.
 • Skriv et notat om, hvad du og sælgeren talte om.
 • Politiet rapporterer svindel
 • Lav en politirapport, hvis du modtager en faktura, som du opfatter som vildledende eller udsat for pres for at betale fakturaen.

Du skal ikke betale, hvis du har modtaget en faktura, selvom du ikke har bestilt noget, eller som du mener indeholder en anden alvorlig fejl. At tænke over, når politiet rapporteres

Fortæl os detaljeret om, hvordan forbrydelsen gik, for eksempel hvordan du er blevet kontaktet. Giv oplysninger om det materiale, du har, såsom:

 • Fakturaer og påmindelser
 • E-mail-samtale og anden dokumentation.
Beskyt din familie mod fakturabedrageri

Investerings svindel – beskyt dig selv


Investering økonomisk i noget indebærer altid en risiko, men at vildlede nogen til at investere i for eksempel virksomheder, værdipapirer, valutaer eller råvarer, der ikke findes eller ikke har nogen værdi, er kriminel og kaldes investerings svindel. Investerings svindel mener lidt om fakturasvindel.

Beskyt dig selv mod investerings bedrageri


Hvis en investering synes for god til at være sand, er det nok – find ud af fakta og undgå at blive narret!

Hvis du er interesseret i et tilbud, skal du sørge for, at:

 • Find ud af kendsgerningerne – forstår du tjenesten, og tilbudet virker rimeligt?
 • Vær kritisk på Internettet, det er let at lægge en falsk nyhedsartikel.
 • Accepter aldrig, at nogen overtager kontrollen over din computer gennem et fjernbetjeningsprogram.


Hvis du er blevet udsat

 • Kontakt din bank direkte. Hvis en transaktion lige er afsluttet, kan banken muligvis stoppe den.
 • Rapporter til politiet.
 • Få hjælp og support fra folk i dit område. Du kan også kontakte kriminalitetsofferafdelingen.
 • Annuller al kontakt, også med personer, der hævder at de kan hjælpe dig med at få dine penge tilbage.

Sådan kan investerings svindel gå til


Et investerings svindel starter ofte med, at den person, der udsættes for at registrere sig på et websted for at drage fordel af et tilbud, der er annonceret på sociale medier og på internettet. Ofte er dette falske nyheds artikler om investering i Bitcoin eller værktøjer til at optimere Bitcoin-handel.

Den, der tilmelder sig, kaldes hurtigt af en rådgiver, der kan overtale personen til at starte en konto og overføre et startbeløb på ca. 2500 SEK. Det sker også, at folk kaldes af rådgivere, der tilbyder investerings planer direkte.

Investerings bedrageri kan vare i lang tid, hvor personen bliver vildledt til gentagne gange at investere store beløb. Der er også eksempler på, hvor bedrageren overtalte offeret til at installere et fjernbetjeningsprogram for at vise, hvordan investeringen skal foretages. Faktisk overtager svindleren computeren, foretager ulovlige overførsler og tager lån i offerets identitet.

Den person, der er udsat for investerings bedrageri, kan i nogle tilfælde kontaktes af nogen, der tilbyder hjælp til at få pengene tilbage. Dette er også en svindel, da offeret bliver bedt om at betale et gebyr for at få hjælp – uden at hjælpen kommer.

Har du Brug for vejledning og hjælp?