Hvordan beskytter jeg mig mod Corona

Søg indlæg

Beskyt.dk

Ørestad, København S

Kontakt@bekyt.dk

(+45) 2222 2868

Hvem er vi

Vi består af en række eksperter indenfor sikring, vi ønsker at samle sikker fakta og dele dele denne som  goderåd og tips til den Danske befolkning.

Beskyt dig selv mod Corona og andre ved at informere dig og tage passende sikkerheds- foranstaltninger

Følg råd fra lokale sundhedsmyndigheder (WHO).

For at forhindre spredning af covid-19:

 • Vask dine hænder ofte. Brug sæbe og vand eller et alkoholbaseret desinfektionsmiddel.
 • Hold sikker afstand fra andre, der hoster eller nyser.
 • Rør ikke ved øjne, næse eller mund.
 • Hold din næse og mund med din albue-fold eller et lommetørklæde, når du hoster eller nyser.
 • Bliv hjemme, hvis du føler dig syg.
 • Søg læge, hvis du har feber, hoste og åndedrætsbesvær. Ring på forhånd.
 • Følg anvisninger fra lokale sundhedsmyndigheder.
 • Undgå unødvendige medicinske besøg, så sundhedsvæsenet kan fungere så glat som muligt. Det beskytter både dig og andre.
Hvordan beskytter jeg mig mod corona, covid-19?

Bliv derhjemme, når du er syg, måske er det Corona


Hvis du føler dig syg af symptomer som snus, hoste eller feber, så prøv at undgå at møde andre mennesker. Gå ikke på arbejde, skole eller førskole. Dette er tilfældet, selvom du bare føler dig lidt syg. Det er vigtigt ikke at risikere at smitte andre.

Bliv hjemme, så længe du føler dig syg. Hvis du bliver fattigere og ikke er i stand til at pleje derhjemme, kan du ringe til 1813  for at få lægehjælp. Vent mindst to dage efter, at du er kommet dig, inden du går på arbejde eller skole. Du kan vende tilbage til arbejde eller skole, selvom du har resterende tør hoste, hvis det har været syv dage, siden du blev syg, og du har været symptomfri i mindst to dage mere.

Ældre mennesker har større risiko for at blive alvorligt syge. Derfor er det vigtigt ikke at besøge folk på hospitaler og ældre hjem. Fra 30. marts er der forbud mod besøgende i alle landets ældre hjem for at forhindre spredning af covid-19 sygdom. Du, der arbejder med ældrepleje, skal ikke gå på arbejde, hvis du har hoste eller forkølelse.

Vær opmærksom ved  symptomer på corona, covid-19


De rapporterede symptomer er hovedsageligt feber og hoste. Åndedrætsorganer, snot, ondt i halsen, hovedpine, kvalme, muskelsmerter og ledsmerter er også almindelige symptomer.

De fleste får milde problemer, der går af sig selv med pleje i hjemmet. Nogle bliver alvorligt syge med for eksempel åndedrætsbesvær og lungebetændelse. Hvis du føler symptomer, så prøv ikke at møde andre mennesker.

Vask dine hænder ofte så beskytter du dig bedre mod corona, covid-19


Smitsomme stoffer klæber sig let på hænderne. De spreder sig yderligere, når du tager nogen i hånden. Vask derfor hænderne ofte med sæbe og varmt vand i mindst 20 sekunder.

Vask altid hænderne, når du kommer hjem, eller når du kommer til dit arbejde efter at have været ude, før måltider, under madhåndtering og efter et toiletbesøg. Håndvask kan være en mulighed, når du ikke har muligheden for håndvask.

Håndsprit, hjælper det mod corona, covid-19?


Hvis sæbe og vand ikke er tilgængelige, kan du bruge håndsprit med mindst 60% alkohol. Vask altid hænderne med sæbe og vand, hvis dine hænder er synligt beskidte.

Hoste og nyser i armfolden


Når du hoster og nyser, spredes små, små dråber, der indeholder smittestoffer. Ved at hoste og nyse i armfolden eller i et papirlommetørklæde forhindrer du infektion i at sprede sig i dit miljø eller at forurene dine hænder. Kast altid lommetørklædet i en skraldespand, og vask hænderne.

Undgå at røre øjne, næse og mund


Infektion spredes gennem slimhinderne i øjne, næse og mund. En almindelig forebyggende foranstaltning mod luftvejsinfektioner er at undgå at røre øjne, næse og mund.

Sådan vasker du hænderne, beskyt dig selv mod corona, covid -19


Mange sygdomme kan sprede sig ved kontakt med hænder. Ved at vaske hænderne kan du undgå at blive syg selv og inficere andre, hvis du allerede er syg.

Vask hænderne med sæbe i cirka 30 sekunder for at få dem rene. Husk dette, når du vasker dine hænder:

 • Skyl dine hænder
 • Brug korrekt sammen med sæbe.
 • Træk en skum op, og sørg for, at hele dine hænder er dækket med skum. Glem ikke tommelfingre, toppe og fingre.
 • Skyl og tør dine hænder grundigt.
 • Det er godt at have dit eget håndklæde og ikke dele det med andre. Hvis der er tilgængelige engangshåndklæder, skal du bruge dem. Dit eget håndklæde reducerer risikoen for infektion.

Vask hænderne i 30 sekunder, og lad det blødgøre. Gnid forsigtigt mellem fingrene, oven på din hånd og omkring tommelfingrene. Du kan slukke hanen med et papirserviet.

Hvornår skal jeg vaske mine hænder? For at de skal beskytte mod corona, covid -19?


Du skal vaske hænderne ved følgende lejligheder:

 • Når du kommer ind efter at have været udendørs.
 • Når du har været på toilettet.
 • Når du har synlig snavs på dine hænder.
 • Før du laver mad.
 • Før du spiser.

 

 

Skal jeg bruge hånsprit hjemme?


Nej, du behøver ikke bruge håndsprit. Vask i stedet altid hænderne med sæbe og vand.

Håndsprit hjælper mod bakterier og nogle vira, men ikke mod alle. Det har begrænset effekt mod vira, der forårsager maveforstyrrelser. Det er derfor bedst at vaske hænderne ordentligt.

Hvis du ikke har adgang til sæbe og vand, kan du bruge håndånd. Det kan også bruges undertiden til ikke at tørre dine hænder, hvis du vasker dem ofte. I sundhedsvæsenet bruges håndånd ofte, fordi folk, der arbejder i sundhedsvæsenet, vasker hænderne mange gange om dagen. Brug håndcreme, hvis du har tørre hænder.

Gør dette, når du bruger håndsprit – bestyr dig mod corona, covid -19

 1. Kæmp din hånd, og fyld midten af ​​håndfladen med håndånden.
 2. Gnid håndfladerne, fingerspidserne oven på dine hænder, mellem fingrene og omkring tommelfingrene.
 3. Fortsæt med at gnide, indtil huden føles tør.
 4. Tips til at få børn til at vaske hænderne
 5. Nogle børn har svært ved at vaske hænderne så længe som nødvendigt. Prøv derefter at synge sangen Blink little star, mens du vasker dine hænder. Det tager cirka 30 sekunder. I løbet af denne periode kan de fleste hænder være rene.

Du kan også bede barnet om at teste, hvor meget skum de kan gøre

Hvis du har tørre hænder eller eksem
Du kan smøre dine hænder med en blødgørende creme, hvis du lider af tør hud eller eksem. Smør hænderne efter hver håndvask eller oftere.

Du kan bruge håndånd til at rense dine hænder, hvis de ikke ser beskidte ud. Håndkræm.

Har du Brug for vejledning og hjælp?